• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
45.jpg

PROJECTS

+

North Avalon House I

Alterations and Additions

Completed 2016

A sympathetic restoration of a beautiful 1940s original North Avalon Beach cottage.

 

The clients brief was to renovate the original sun-lit two bedroom weatherboard cottage to better suit their lifestyle. Modest in scale and sympathetic to its origins, the new design utilized the high ceilings and subtle details of the original cottage. A new rumpus/guest room was added to the rear, with a master suite over enjoying views to North Avalon Beach. Large wrap around balconies softened the external façade whilst better connecting the indoor spaces with the outdoors.

46.jpg
47.jpg

PROJECT TEAM

Architectural Design

Laura Cook

Landscape Design

Eco Design Landscapes

Structural Engineer

NB Consulting Engineers

Builder

Christensen Timber Designs